KennisWest

CJT ( Centrum voor Jeugdtoerisme) vzw | Merelbeke
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Organisatie - Beroepsfederatie of ledenorganisatie

CJT ( Centrum voor Jeugdtoerisme) vzw | Merelbeke

Labels
Centrum voor Jeugdtoerisme vzw (CJT) heeft de ambitie om meerdaagse verblijven van jeugdgroepen in de beste omstandigheden te laten plaatsvinden. Dit doel realiseert de vzw op drie manieren: Particulieren of verenigingen die een gebouw verhuren of willen verhuren aan jeugdgroepen, kunnen bij CJT Ondersteuning terecht voor advies, vorming en begel…

Centrum voor Jeugdtoerisme vzw (CJT) heeft de ambitie om meerdaagse verblijven van jeugdgroepen in de beste omstandigheden te laten plaatsvinden. Dit doel realiseert de vzw op drie manieren:

  1. Particulieren of verenigingen die een gebouw verhuren of willen verhuren aan jeugdgroepen, kunnen bij CJT Ondersteuning terecht voor advies, vorming en begeleiding. CJT Ondersteuning verdedigt ook de belangen van de sector bij de overheid en andere instanties.
  2. Een honderdtal huizen van particulieren en verenigingen doen een beroep opCJT Boekingscentrale voor promotie, boekingen en betalingen.
  3. CJT Verblijfcentra ten slotte, baat zelf volpension- en zelfkookhuizen uit op negen domeinen verspreid over Vlaanderen.

CJT wordt in de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur aangestuurd door de drie grote jeugdbewegingen (Chirojeugd Vlaanderen, Scouts en Gidsen Vlaanderen, KSA). Het bestuur en de dagelijkse werking zijn een samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten.

CJT krijgt steun van de Vlaamse overheid.

 

Bron: cjt.be