Organisatie - Overheidsdienst - Vzw, vereniging of vrijwilligersorganisatie
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Projectvereniging BIE vzw | Roeselare

Projectvereniging BIE vzw | Roeselare

Labels
Bron: bienet.be
16/04/2020
Projectvereniging BIE is een intergemeentelijk samenwerkingsverband actief in zeven gemeenten in het midden van West-Vlaanderen, namelijk Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden. BIE wil de inwoners van deze zeven gemeenten meer vertrouwd maken met erfgoed en cultuur. Doorheen de jaren heeft het verschillende d…

Projectvereniging BIE is een intergemeentelijk samenwerkingsverband actief in zeven gemeenten in het midden van West-Vlaanderen, namelijk Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden.

BIE wil de inwoners van deze zeven gemeenten meer vertrouwd maken met erfgoed en cultuur. Doorheen de jaren heeft het verschillende deelwerkingen hierrond uitgebouwd: naast erfgoedcel TERF herbergt het intergemeentelijk samenwerkingsverband ook nog een samenwerking van bibliotheken (BROERE), een dienst onroerend erfgoed (RADAR) en een samenwerking op het vlak van cultuur (UiT in Midwest).

Daarnaast coördineert BIE ook de intergemeentelijke archiefdienst Midwest (IGA Midwest), een initiatief van de dienstverlenende vereniging Midwest. 

Bron: http://bienet.be/over-ons/
Datum bronvermelding: 16/04/2020