Oproep
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Technologiebedrijven gezocht voor Vlaams zwemvijverproject

Technologiebedrijven gezocht voor Vlaams zwemvijverproject

Labels
In samenwerking met VITO - VLAKWA Kortrijk
Bron: ugent.be
09/07/2020
Universiteit Gent en Proefcentrum voor de Sierteelt PCS zoeken in samenwerking met onder andere Vlakwa en de sectorfederatie Groen Groeien toeleveranciers van de zwemvijversector om het OptiSwimproject te versterken. Dit zijn bijvoorbeeld aanbieders van sensoren en/of monitoringssystemen en technologieleveranciers (nutriëntenverwijdering en desinf…

Universiteit Gent en Proefcentrum voor de Sierteelt PCS zoeken in samenwerking met onder andere Vlakwa en de sectorfederatie Groen Groeien toeleveranciers van de zwemvijversector om het OptiSwimproject te versterken. Dit zijn bijvoorbeeld aanbieders van sensoren en/of monitoringssystemen en technologieleveranciers (nutriëntenverwijdering en desinfectie). Via dit TETRA-projectvoorstel wil het partnerschap beschikbare kennis rond ontwerp-, aanleg-, monitorings- en remediatietechnieken voor een optimale waterkwaliteit in de zwemvijverbouw implementeren op maat van de Vlaamse zwemvijverbouwsector.

In het OptiSwimproject willen projectpartners beschikbare kennis rond ontwerp-, aanleg-, monitorings- en remediatietechnieken voor een optimale waterkwaliteit in de zwemvijverbouw bundelen, verspreiden, demonstreren en implementeren op maat van de Vlaamse zwemvijverbouwsector. Hiervoor wil het project:

1. Een open kennisdatabank opbouwen
2. Innovatieve technieken demonstreren
3. Kennis delen en verspreiden

Bron: https://vlakwa.be/nl/nieuws/technologiebedrijven-gezocht-voor-vlaams-zwemvijverproject?
Datum bronvermelding: 01/12/2020