Oproep
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Oproep gemeenten. Meelopers 2022

Oproep gemeenten. Meelopers 2022

Labels
Bron: vrp.be
01/01/2018
Vorig jaar stak corona een stokje voor hun jaarlijkse ‘Meelopers-stage’. Dit jaar hopen ze deze interessante uitwisseling tussen studenten en omgevingsambtenaren opnieuw een plek te geven in hun programmatie. Tenzij COVID er anders over beslist, natuurlijk. Gemeenten die bereid zijn om in 2022 een student een stage aan te bieden bij de omgevingsam…

Vorig jaar stak corona een stokje voor hun jaarlijkse ‘Meelopers-stage’. Dit jaar hopen ze deze interessante uitwisseling tussen studenten en omgevingsambtenaren opnieuw een plek te geven in hun programmatie. Tenzij COVID er anders over beslist, natuurlijk. Gemeenten die bereid zijn om in 2022 een student een stage aan te bieden bij de omgevingsambtenaar, kunnen zich tot 15 oktober 2021 kandidaat stellen.

Studenten Stedenbouw en Ruimtelijke Planning hebben er doorgaans weinig idee van wat de job van gemeentelijk omgevingsambtenaar (GOA) precies inhoudt. Er zijn dan ook weinig kandidaten voor deze boeiende, maar onbekende job. Een omgevingsambtenaar levert mee de input voor een gemeentelijke ruimtelijke visie en moet tegelijk een goede koorddanser zijn die deze visie en lokale politieke belangen met elkaar kan verzoenen. Wat zijn de mooie kanten van dit beroep? Wat maakt het soms moeilijk? Waaruit bestaat een dag in het leven van een GOA zoal? Geef een student de kans om een week lang ‘mee te lopen’ in uw gemeente en zet zo het uitdagende beroep van omgevingsambtenaar in de kijker bij een jonge generatie planners.

Concreet
Concreet gaat het om een ‘kijkstage’ tussen 1 februari en 30 april 2022 waarin de student 5 dagen lang onder de vleugels van de omgevingsambtenaar wordt genomen. Het is niet de bedoeling dat de student grote opdrachten vervult maar dat hij/zij kan observeren, leren en vragen stellen. Hier en daar kan hij/zij misschien wat kleinere taken uitvoeren.

Bent u bereid om een student zo’n stage aan te bieden in deze periode? Mail dan tegen 15 oktober 2021 onderstaand invulformulier naar [email protected] met als vermelding ‘kijkstage student 2022’. Op het invulformulier noteert u een beknopt promotekstje en vermeldt u de ruimtelijke uitdagingen die de student in uw stad, gemeente of intercommunale kan ontdekken.

Begin november lanceren ze de campagne naar studenten en stellen ze hen het aanbod van de gemeenten voor. In de loop van januari laten ze weten of ze voor uw gemeente een student hebben. Indien ja, brengen zij u met hem/haar in contact en spreken jullie onderling verder af welke dagen de student komt ‘meelopen’.

Bron: https://www.vrp.be/nieuws/2021/09/06/oproep-gemeenten-meelopers-2022/
Datum bronvermelding: 07/10/2021