Oproep
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Nieuwe oproep voor partnerschappen die buitenschoolse STEM-activiteiten opzetten

Nieuwe oproep voor partnerschappen die buitenschoolse STEM-activiteiten opzetten

Labels
Om kinderen en jongeren warm te maken voor wetenschap, technologie en innovatie - zodat zij kiezen voor STEM-opleidingen en STEM-beroepen - ondersteunt de Vlaamse Regering STEM-activiteiten in een buitenschoolse context. Het regeerakkoord streeft naar een STEM-academie in iedere gemeente. Vorig jaar hebben STEM-partnerschappen en STEM-academ…

Om kinderen en jongeren warm te maken voor wetenschap, technologie en innovatie - zodat zij kiezen voor STEM-opleidingen en STEM-beroepen - ondersteunt de Vlaamse Regering STEM-activiteiten in een buitenschoolse context. Het regeerakkoord streeft naar een STEM-academie in iedere gemeente. Vorig jaar hebben STEM-partnerschappen en STEM-academies dankzij financiering en ondersteuning 162 gemeentes kunnen bereiken. 

Om deze ambitie nog meer kracht bij te zetten, lanceert Vlaams minister van Innovatie en Wetenschapsbeleid Hilde Crevits via VLAIO een nieuwe oproep voor STEM-trajecten. Voor deze oproep wordt in 2 miljoen euro voorzien. De nieuwe STEM-trajecten kunnen tot 300.000 euro steun krijgen, moeten maatschappelijke relevant zijn en STEM-academies in staat stellen hun aanbod te verbreden en verdiepen. Deze trajecten spelen in op één van de 3 transitieprioriteiten:

  1. Digitalisering
  2. Circulaire economie
  3. Energie & klimaat 

Deze oproep staat open voor partnerschappen in de quadruple helix, waarbij kennisinstellingen, overheid, bedrijfsleven en burgers hun krachten bundelen. 

Bron: vlaio.be