KennisWest

Circular materials center zoekt innovatieve & circulaire producten
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Oproep

Circular materials center zoekt innovatieve & circulaire producten

Labels
Op 22 april 2020 huldigt Fabrieken voor de Toekomst het Circular Materials Center in Kortrijk officieel in.  Dit centrum heeft de ambitie om uit te groeien tot hét kennis- en onderzoekscentrum voor circulaire materialen in de kunststoffen- en textielsector.  Hiervoor bundelen we de expertise in een partnership tussen kennis- en opleidingspartners,…

Op 22 april 2020 huldigt Fabrieken voor de Toekomst het Circular Materials Center in Kortrijk officieel in. 

Dit centrum heeft de ambitie om uit te groeien tot hét kennis- en onderzoekscentrum voor circulaire materialen in de kunststoffen- en textielsector.  Hiervoor bundelen we de expertise in een partnership tussen kennis- en opleidingspartners, sector- en werkgeversorganisaties, en vooral vele bedrijven.

Deze vernieuwde site integreert het huidig Vlaams Kunststoffencentrum met een nieuwe innovatiehal, een uitgebreid opleidingscentrum en een mooi aanbod aan vergader- en eventfaciliteiten.

Het Circular Materials Center wil circulair ondernemen met nieuwe materialen stimuleren, en tegelijk een uithangbord zijn om te tonen wat deze innovatieve sector in haar mars heeft.  Het biedt ook heel wat creatieve mogelijkheden om circulaire materialen en producten te etaleren. Daarom is POM West-Vlaanderen op zoek naar bedrijven en partners om mee invulling te geven aan het Circular Materials Center.

Is uw bedrijf actief in de kunststof- of textielsector en hebt u innovatieve producten die getuigen van een sterke circulaire visie? Laat het ons weten! Misschien staat uw product in de kijker tijdens de opening van het Circular Materials Center op 22 april.