Evenement - Infosessie
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
WAYS TO MOVE FURTHER Duurzame openbare gebouwen dankzij zonne-energie

WAYS TO MOVE FURTHER Duurzame openbare gebouwen dankzij zonne-energie

Labels
In samenwerking met Provinciebestuur Antwerpen
In het kader van het project Interreg 2 Zeeën (Interreg VA)
Steden en gemeenten zetten zich al volop in om het energieverbruik van hun gebouwen te reduceren en om zelf duurzame energie op te wekken. Dit is niet altijd evident, vooral niet in het geval (beschermde) historische gebouwen. Er zijn echter innovatieve technologieën en systemen die hier een oplossing bieden.Zoersel wil hierbij een voortrekkersrol…

Steden en gemeenten zetten zich al volop in om het energieverbruik van hun gebouwen te reduceren en om zelf duurzame energie op te wekken. Dit is niet altijd evident, vooral niet in het geval (beschermde) historische gebouwen. Er zijn echter innovatieve technologieën en systemen die hier een oplossing bieden.
Zoersel wil hierbij een voortrekkersrol spelen en zal voor de bouw van haar nieuwe dorpzaal en de renovatie van de nabijgelegen pastorij gebruik maken van duurzame oplossingen zoals thermische zonnepanelen, een warmtepomp en een ijsbuffer.
Deze site is één van de pilot sites binnen het Interreg 2 seas -project SOLARISE. Dit project stimuleert de toepassing van zonne-energie in historische en openbare gebouwen en ook voor residentiële toepassingen, met een focus op lage inkomens-gezinnen.
Vanuit het SOLARISE-project nodigt Zoersel jou uit op hun brainstormsessie op 19 oktober. Een panel van experten zullen hun inzichten en ervaringen met jou delen. Ook Zoersel deelt haar ervaringen, zodat jij een duidelijk en compleet beeld krijgt van de toepassingen en technieken die de gemeente in staat stelt om het gebouwenpark, met behulp van zonne-energie en complementaire technologieën (warmtepomp, batterijen) te verduurzamen.