Evenement - Infosessie
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Seminarie: Organisatiecultuur: Wat is het en hoe kunnen we het managen?

Seminarie: Organisatiecultuur: Wat is het en hoe kunnen we het managen?

Labels
Bron: voka.be
Reeds in 1985 stelde Edgar Schein - een grondlegger van het onderzoek rond organisatiecultuur - "Het enige dat echt van belang is dat leiders doen, is cultuur creëren en beheren. Als je cultuur niet beheert, beheert het jou, en misschien weet je het niet eens van de mate waarin dit gebeurt. " In dit seminarie wordt er dieper ingegaan op de wetensc…

Reeds in 1985 stelde Edgar Schein - een grondlegger van het onderzoek rond organisatiecultuur - "Het enige dat echt van belang is dat leiders doen, is cultuur creëren en beheren. Als je cultuur niet beheert, beheert het jou, en misschien weet je het niet eens van de mate waarin dit gebeurt. "

In dit seminarie wordt er dieper ingegaan op de wetenschappelijke evidentie achter deze claim. Wat moet men precies verstaan ​​onder organisatiecultuur? En klopt het dat de cultuur van een organisatie bepalend is voor haar effectiviteit?

Na deze analyse gaan ze in op de rol van het management in dit verhaal, waarbij een aantal struikelblokken geïdentificeerd worden en er handvaten aangereikt worden.

Bron: voka.be