Evenement - Infosessie
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Seminarie: Europa, klimaatneutraal tegen 2050, wat houdt dat in voor uw bedrijf?

Seminarie: Europa, klimaatneutraal tegen 2050, wat houdt dat in voor uw bedrijf?

Labels
Bron: voka.be
01/01/2018
Klimaatneutraal tegen 2050, dixit Ursula von der Leyen, een uitdaging om u tegen te zeggen. Een uitdaging die transversaal doorheen de ganse maatschappij wordt aangegaan. Welke opportuniteiten brengt dit mee voor uw onderneming? De veelbesproken Europese Klimaatwet ligt er intussen en werd door de Raad goedgekeurd op 28 juni 2021. Deze zal dus dir…

Klimaatneutraal tegen 2050, dixit Ursula von der Leyen, een uitdaging om u tegen te zeggen. Een uitdaging die transversaal doorheen de ganse maatschappij wordt aangegaan. Welke opportuniteiten brengt dit mee voor uw onderneming?

De veelbesproken Europese Klimaatwet ligt er intussen en werd door de Raad goedgekeurd op 28 juni 2021. Deze zal dus direct van toepassing zijn in de lidstaten. Die klimaatwet houdt belangrijke verplichtingen in om Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Het bevat ook een bindende doelstelling om te streven naar negatieve emissies na 2050. Iets dichter qua timing is de bindende doelstelling tegen 2030 om de netto – emissies van broeikasgassen minstens 55 procent onder die van het niveau van 1990 te krijgen.
Wat de stand van zaken van die Europese klimaatwet is en wat het nu concreet betekent en welke kansen en opportuniteiten dit voor u inhoudt komt u op dit seminarie te weten.

Programma :
Op het einde van deze opleiding:

Kent u de stand van zaken van de Europese Klimaatwet.
Weet u welke globale uitdagingen uw onderneming te wachten staan op vlak van reductiedoelstellingen en welke kansen en opportuniteiten deze bieden.
Begrijpt u de impact van het ‘Fit for 55’ pakket.
Weet u voor welke ‘vergroeningsmaatregelen’ uw onderneming in aanmerking kan komen en krijgt u een aantal concrete voorbeelden uit de bedrijfswereld.
Sprekers
Peter Van Kemseke, Senior Policy Officer Fitfor55 Europese Commissie, PhD in hedendaagse geschiedenis met specialisatie in internationale relaties, auteur van diverse boeken over diplomatie en EU- beleid en gastprofessor binnen de Master voor Europese Studies aan de KULeuven.

Dominique De Geest en Emily Verhelst, bio-ingenieurs en experten in steunmaatregelen voor bedrijven en bio-economie bij Vlaio Team Bedrijfstrajecten zullen de toelichting verzorgen rond steun voor ‘vergroening’ via verschillende steuninstrumenten: groeisubsidie ‘circulaire economie’, ecologiepremie, innovatiesubsidies, STRES. en mogelijke collectieve projecten.

Doelgroep :
Dit seminarie is uitermate geschikt voor CSR-professionals, milieucoördinatoren, medewerkers internationalisatie, exportmanagers en salesmanagers.

Prijs :
Voka-leden: 190 euro
Niet-leden: 290 euro

Bron: https://www.voka.be/activiteiten/seminarie-europa-klimaatneutraal-tegen-2050-wat-houdt-dat-voor-uw-bedrijf?
Datum bronvermelding: 20/10/2021