Evenement - Event - Rondleiding
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Nieuw Provinciaal centrum Acasus (Veurne) opent de deuren

Nieuw Provinciaal centrum Acasus (Veurne) opent de deuren

Labels
In Veurne openen de Provincie West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen eind oktober de deuren van het splinternieuwe Acasus voor het publiek. Dit provinciaal centrum wordt dan hét aanspreekpunt voor particulieren, bouwprofessionals en lokale besturen die meer willen weten over duurzaam wonen, bouwen en verbouwen.Het nieuwe gebouw zal dienen als ontm…

In Veurne openen de Provincie West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen eind oktober de deuren van het splinternieuwe Acasus voor het publiek. Dit provinciaal centrum wordt dan hét aanspreekpunt voor particulieren, bouwprofessionals en lokale besturen die meer willen weten over duurzaam wonen, bouwen en verbouwen.
Het nieuwe gebouw zal dienen als ontmoetingsplaats. Het omvat onder meer een permanente tentoonstelling over de principes van duurzaam bouwen voor het brede publiek met tal van voorbeeldprojecten, maar ook een flexibel demopunt met bedrijfscases en -realisaties, ter inspiratie voor ondernemers in de bouwsector. In Acasus huizen ook starterskantoren en een seminarieruimte.

Programma:
15.30 uur Toelichting door gedeputeerde van duurzame ontwikkeling en klimaatbeleid, Jurgen Vanlerberghe
15.40 uur Toelichting door gedeputeerde van woonbeleid en economie, Jean de Bethune
15.50 uur Onthulling gedenkplaat
16.00 uur Aansluitend officiële inhulding met panelgesprek en begeleid bezoek