Evenement - Event
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Exponential talk xl innoveren met AI - 'Agrotopia, een festival van de toekomst’

Exponential talk xl innoveren met AI - 'Agrotopia, een festival van de toekomst’

Labels
Ontdek van 25/9 tot 3/10 op ‘Agrotopia, een festival van de toekomst’ in Roeselare welke metamorfoses voeding en landbouw de komende jaren zullen ondergaan. Ga op ontdekkingstocht en maak kennis met nieuwe smaken, hedendaagse productieprocessen en vindingrijke innovaties. Wereldwijd zetten heel wat bedrijven in op artificiële intelligentie (AI) om…

Ontdek van 25/9 tot 3/10 op ‘Agrotopia, een festival van de toekomst’ in Roeselare welke metamorfoses voeding en landbouw de komende jaren zullen ondergaan. Ga op ontdekkingstocht en maak kennis met nieuwe smaken, hedendaagse productieprocessen en vindingrijke innovaties.

Wereldwijd zetten heel wat bedrijven in op artificiële intelligentie (AI) om sneller en preciezer te presteren. De hoeveelheid data die slimme machines verwerken, blijft spectaculair groeien. Ook in Vlaanderen zijn er al heel wat bedrijven die slimme software inzetten: van het beantwoorden van klantenvragen tot automatisatie van het productieproces.

Benieuwd wat AI voor uw bedrijf kan betekenen? Op dinsdag 28 september organiseren POM West-Vlaanderen en TUA West tijdens het festival een exclusieve Exponential Talk XL: innoveren met AI. Keynote professor Stijn Derammelaere (UA) geeft samen met een panel van experts een antwoord op uw vragen over de sociale, economische en maatschappelijke impact van AI. Moderator en technologie-adept Lieven Scheire leidt het geheel in goede banen.

Programma :

18.00 u. Ontvangst en aperitief
18.30 u. Verwelkoming Charlotte Destoop, Algemeen Directeur TUA West
Lieven Tack, Algemeen Directeur POM West-Vlaanderen
18.40 u. Keynote: Hoe slim is artificiële intelligentie van de toekomst?
Doen robots straks al het werk voor ons? Stijn neemt u met passie mee doorheen de ontwikkelingen van de laatste jaren, die klaarstaan om echt door te breken. Aan de hand van tastbare voorbeelden en verhelderende resultaten ontdoet hij AI van haar mystieke status.
Stijn Derammelaere, professor Mechatronica Universiteit Antwerpen
19.10 u. Panelgesprek: Artificiële intelligentie aan het werk
Ontdek baanbrekende toepassingen en de competitieve voordelen van AI.
Sabine Demey is AI-specialiste en stuurt het Vlaamse Onderzoeksprogramma Artificiële intelligentie aan. Het onderzoeksprogramma helpt om een competitief voordeel uit te bouwen in AI-disciplines waarin Vlaanderen vandaag al tot de top behoort.
Het R&D bedrijf Octinion is gespecialiseerd in mechatronische productontwikkelingen en test- en meetoplossingen. Ze ontwikkelden een slimme aardbeienplukrobot die met behulp van AI aardbeien detecteert en ook kan zien of deze rijp zijn om te plukken.
Paul Snauwaert is verantwoordelijk voor de geavanceerde technologieën en innovaties binnen CNH Industrial. Automatisering speelt een steeds grotere rol bij productief modern oogsten. Hiervoor ontwikkelden ze o.a. het AI gebaseerde IntelliSense™ systeem waarbij baanbrekende technologie wordt gebruikt.
Sabine Demey, program director Flanders AI - Imec
Mattias Van Dael, engineering manager - computer vision & AI - Octinion
Paul Snauwaert, advanced technologies and innovation - CNH Industrial
Pepijn Verhaeghe, operational excellence manager - Vandemoortele
Moderatie o.l.v. Lieven Scheire.
19.40 u. Entertainende theatershow 'Technoboer'
Lieven Scheire
20.00 u. Slotwoord: Het belang van innovatie en crosssectoraal samenwerken
Jean de Bethune, voorzitter POM West-Vlaanderen
20.15 u. Walking dinner

Mogelijkheid tot bezoek van de dakserre ‘Agrotopia’ of de expo ‘Pretpark voor Planten'.

Over de locatie 'Agrotopia': de innovatieve onderzoeks- en demonstratieserre van Inagro, is met zijn 6.000 m² teeltoppervlak, een blikvanger voor onderzoek en innovatie. De dakserre boven de kistenloods van de REO Veiling in Roeselare wordt de grootste van Europa. Het onderzoek dat er zal plaatsvinden, zal de toekomst van wat op ons bord belandt mee bepalen.

 

Bron: http://www.pomwvl.be/exponentialtalk_innoverenai
Datum bronvermelding: 03/09/2021