Evenement - Workshop
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Digitale workshops: de toekomst van 'fietsnetwerken', 'data voor fietsers' en 'het fietsbeleid'

Digitale workshops: de toekomst van 'fietsnetwerken', 'data voor fietsers' en 'het fietsbeleid'

Labels
Bron: fietsberaad.be
08/01/2021
De toekomst van fietsnetwerken (15/01)Kwalitatieve infrastructuur is een noodzakelijk onderdeel van een duurzaam fietsbeleid. Infrastructuur heeft een belangrijke invloed op ons fietsgedrag. In welke mate worden routekeuzes bepaald door de huidige fietsnetwerken? Hoe moeten fietsnetwerken op elkaar inspelen? Hoe kunnen het fietsgedrag en bestaande…

De toekomst van fietsnetwerken (15/01)
Kwalitatieve infrastructuur is een noodzakelijk onderdeel van een duurzaam fietsbeleid. Infrastructuur heeft een belangrijke invloed op ons fietsgedrag. In welke mate worden routekeuzes bepaald door de huidige fietsnetwerken? Hoe moeten fietsnetwerken op elkaar inspelen? Hoe kunnen het fietsgedrag en bestaande fietssnelwegen het draagvlak vergroten voor nieuwe infrastructuur?  

De toekomst van data voor fietsers (29/01)
Mobiliteitsdata en -applicaties worden stilaan een onlosmakelijk onderdeel van het mobiliteits-ecosysteem. Ook de fiets moet duurzaam aanwezig zijn. Hiervoor moeten diensten gedigitaliseerd worden en data in dienst staan van het fietsbeleid. Dat fietsbeleid wil meer mensen op de fiets en veiliger fietsen.

De toekomst van het fietsbeleid (05/02)
Voor experts, gebruikers en beleidsverantwoordelijken is niet altijd eenvoudig om evoluties en trends te identificeren en deze mee te nemen in het beleid. In deze workshop proberen we ons aan de hand van 4 scenario’s in te beelden hoe er gefietst zal worden in 2040 en hoe het beleid, de overheid zich organiseert.