Artikel - Persartikel
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Op het ziekenhuismenu: limousin met venkelpesto

Op het ziekenhuismenu: limousin met venkelpesto

Publicatiedatum 02-01-2021
Labels
Is artikel van periodiek De Tijd
Bron: tijd.be
07/01/2021
Het Knokse ziekenhuis AZ Zeno pioniert met voeding als onderdeel van therapie. ‘Met voeding bereik je soms meer dan met medicatie.’ De aanpak dient nu als voorbeeld voor nieuw Vlaams onderzoek naar de mogelijkheden van gepersonaliseerde voeding. Een blik in de potten.    Pieter De Smet trekt een poort open achteraan het gebouw van het AZ Zeno in K…

Het Knokse ziekenhuis AZ Zeno pioniert met voeding als onderdeel van therapie. ‘Met voeding bereik je soms meer dan met medicatie.’ De aanpak dient nu als voorbeeld voor nieuw Vlaams onderzoek naar de mogelijkheden van gepersonaliseerde voeding. Een blik in de potten.    Pieter De Smet trekt een poort open achteraan het gebouw van het AZ Zeno in Knokke. Buiten staan grote houten kisten vol knolselders, flespompoenen en hokkaido’s. De aarde hangt er nog aan. ‘Ze komen recht van het veld’, zegt De Smet, sinds vijf jaar chef catering in het ziekenhuis. 

Bron: De Tijd 2021-01-02 p20 (Chef catering AZ Zeno in Knokke - Medisch directeur AZ Zeno - STEPHANIE DE SMEDT)
Datum bronvermelding: 07/01/2021