Artikel - Persartikel
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Brouwerij De Leite en Hogeschool Zeeland: samen naar een betere wereld

Brouwerij De Leite en Hogeschool Zeeland: samen naar een betere wereld

Publicatiedatum 26-03-2021
Labels
Bron: tuawest.be
24/10/2018
In een wereld die continu en snel evolueert ligt de toekomst in een kennisgedreven economie. Het project Smart Services Bridge brengt de innovatiekennis van hogescholen bij de ondernemers. Zoals bij  de samenwerking van  Brouwerij De Leite die een innovatietraject aanging met Hogeschool Zeeland. Brouwerij De Leite is ambiti…

In een wereld die continu en snel evolueert ligt de toekomst in een kennisgedreven economie. Het project Smart Services Bridge brengt de innovatiekennis van hogescholen bij de ondernemers. Zoals bij  de samenwerking van  Brouwerij De Leite die een innovatietraject aanging met Hogeschool Zeeland.

Brouwerij De Leite is ambitieus: ze willen bijdragen tot een betere wereld, namelijk drinkwater voor iedereen. Hoe vertalen zij dat in hun bedrijfscontext? Ze willen bier maken zonder beroep te doen op drinkbaar leidingwater.

De brouwerij en HZ University of Applied Sciences slaan de handen in elkaar. Met de uitgebreide analyses van de hogeschool wil men het benodigde water om bier te produceren drastisch terugschroeven. Momenteel heeft de brouwerij vijf glazen water nodig voor één glas bier.  Door de gezamenlijke inspanningen wil men op het einde van dit innovatietraject een één-op-één ratio verkrijgen. 

Bron: https://tuawest.be/brouwerij-de-leite-en-hogeschool-zeeland-samen-naar-een-betere-wereld/
Datum bronvermelding: 05/05/2021