Artikel - Vakartikel
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Belpotato: brancheorganisatie (BO) aardappelen van start in België

Belpotato: brancheorganisatie (BO) aardappelen van start in België

Publicatiedatum 22/01/2020
Labels
Is artikel van kennistools Agripress Benelux
Bron:
23/04/2019
De Belgische aardappelsector kende de voorbije jaren een enorme groei. In 1990 werd ongeveer 500.000 ton aardappelen verwerkt tot frieten, pureeproducten, chips of vlokken en granulaten. Ondertussen is dat volume vertienvoudigd. België is de grootste exporteur ter wereld van diepvriesaardappelen.Ook in de toekomst blijft de Belgische aardappelverw…

De Belgische aardappelsector kende de voorbije jaren een enorme groei. In 1990 werd ongeveer 500.000 ton aardappelen verwerkt tot frieten, pureeproducten, chips of vlokken en granulaten. Ondertussen is dat volume vertienvoudigd. België is de grootste exporteur ter wereld van diepvriesaardappelen.
Ook in de toekomst blijft de Belgische aardappelverwerking naar verwachting groeien. Het areaal aardappelen in België bereikte de voorbije jaren 100.000 ha. De aardappelteelt is de motor van de Belgische akkerbouw. De overgrote meerderheid van de Belgische aardappelketen – telers, handelaars, verpakkers en verwerkers – zijn familiebedrijven. De aardappelketen kent veel uitdagingen.
Enkel door samenwerking binnen de keten kan de sector zich aanpassen aan de noden van de tijd en toonaangevend blijven op de Belgische en wereldmarkt. Daarom slaan Algemeen Boerensyndicaat (ABS), Belgapom, BB, Fiwap en Fédération Wallonne des Agriculteurs (FWA) de handen in elkaar en richtten ze Belpotato.be vzw op, de brancheorganisatie voor de Belgische aardappelteelt en -handel.

Bron: http://www.agripress.be/start/artikel/611076/nl
Datum bronvermelding: 20/02/2020